Rekao je Uzvišeni Allah:

قُلْ هَـٰذِهِ سَبِيلِي أَدْعُو إِلَى اللَّـهِ ۚ عَلَىٰ بَصِيرَةٍ أَنَا وَمَنِ اتَّبَعَنِي ۖ وَسُبْحَانَ اللَّـهِ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُشْرِكِينَ

"Reci: Ovo je moj put ja pozivam Allahu, imajući jasne dokaze ja i onaj ko me slijedi, neka je hvaljen Allah, ja nisam od mušrika." (Jusuf, 108)

Ebu Džafer ibn Džerir rekao je: "Uzvišeni govori Svoju opomenu Svome vjerovjesniku Muhammedu, ﷺ: 'Reci', tj. ti Muhammede: 'Ovo je,' tj. poziv i ideja kojoj pozivam, i put na kojem se nalazim, pozivajući Allahovoj jednoći i čistom (bez ikakve primjese širka) izražavanjem obožavanja (ibadeta) Njemu, a ne bogovima i kipovima, da se Njemu bude pokorno i da se napusti neposlušnost Njemu." 'Put moj,' tj. moj pravac i moj poziv. 'Ja pozivam k Allahu,' tj. Jedinome, Koji nema sudruga. ' Imajući jasne dokaze,' tj. jasne dokaze o tome i sigurno moje znanje o Njemu. 'Ja i', tj. pozivam Njemu imaju imajući jasne dokaze i 'svaki onaj koji me slijedi,' tj. ko mi je povjerovao i ko u mene vjeruje. 'i neka je slavljen Allah.' Neka je Uzvišen Njegov spomen, tj. i reci odbacujući od Allaha svako nesavršenstvo, i veličajući Njega, i (odbacujući) da neko bude sudrug u Njegovoj vlasti ili da se neko drugi obožava u Njegovom carstvu. 'Ja nisam od mušrika,' tj. "Ja se odričem od onih koji mu širk čine, ja nisam od njih, niti su oni od nas."